Четиридневно обучение на млади доброволци стартира Сдружение „Еко Байкал“

01.04.2014 7:34

1.04.baykal

От 3 април, четвъртък, Сдружение „Еко Байкал“ стартира четиридневно обучение за обучители на доброволци по проект „Дунавци сбъдват мечтите си“. Това информира председателят на Сдружението, Албена Трифонова. В него ще участва група от 15 младежи. Основната цел на това обучение е участниците да придобият основни знания и умения за подготовка и провеждане на тренинг на младежки групи, да се запознаят с интерактивните методи на работа и да тренират тяхното прилагане. Втората цел на обучението е СНЦ „Еко Байкал“ да създаде своя банка от младежи обучители с оглед бъдещата работа на Сдружението, неговата мисия и стратегически цели, разкри Албена Трифонова.
Обучението е планирано да се проведе в 4 дни, общо 12 сесии по 90 минути всяка. Предвиденият метод на работа е интерактивен тренинг, включващ презентации, беседи, групови дискусии, работа в малки групи, пленарни сесии, ролеви игри, мозъчна атака, самостоятелна работа и решаване на казуси чрез драматизация. Участниците в обучението ще придобият конкретни специфични умения, знания за работа с група и представяне на нови знания, ще си изяснят организацията и последователността на учебния процес, ще могат да съставят план и да предвидят обучителен материал по зададена тема.
Отделните сесии започват с игра за енергизиране на групата и завършват с игра, която освен че способства груповата динамика, дава информация за степента на усвоеност на материала от предходната сесия и за нивото на удовлетвореност сред участниците. В рамките на всяка сесия се прилагат споменатите по-горе методи и се провеждат кратки игри за раздвижване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: