Национален форум по дентална медицина в Плевен – във факти и снимки

30.03.2014 9:56

За трета поредна година Районна колегия – Плевен на Българския зъболекарски съюз бе домакин на Национален форум по дентална медицина, който се проведе на 29 март в зала „Магнум“ на Втора клинична база. Националният форум е акредитиран и подкрепен от Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз с максимален брой точки от ПМОЛДМ и е единствен по рода си на територията на Северна България. Сред официалните гости на откриването на форума бяха кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, ректорът на МУ – Плевен проф. Славчо Томов, председателят на БЗС д-р Борислав Миланов и деканите на трите факултета по дентална медицина, председателя на Сьюза на зъботехниците в България.

zabi1
Форумът, в присъствието на много стоматолози и студенти по дентална медицина, бе открит от д-р Камен Петракиев – председател на РК на БЗС. В началото всички приссътващи почетоха с едноминутно мълчание паметта на напусналия ни виден плевенски стоматолог и бивш кмет на града ни – доц. д-р Александър Александров. Д-р Петракиев благодари на ръководсвото на Медицинския университет и местната власт в Плевен за оказаното съдействие за случването на авторитетния форум.

zabi2

След него с поздравителен адрес към организатори и присъстващи се обърна деканът на факултета по дентална медицина към Медицински университет в София проф.д-р Андон Филчев дмн: «Вие бяхте първите, които дадоха старт на подобно събитие, което повдига авторитета и повишава квалификацията на специалистите по дентална медицина.»
Ректорът на Медицинския университ в Плевен проф. д-р Славчо Томов отбеляза в приветствието си, че се чувства в една приятелска атмосфера на авторитетен форум, станал вече традиция в града ни. Той анонсира новината, че за следващата година е подготвил още една изненада, а именно – възможност за 3Д обучение и представяне на операция на живо.
Кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков запозна участниците във форума с идеята на местната власт за създаването на университетски кампус на базата на бившето ШЗО, което ще даде възможност за изнесено обучение и по дентална медицина в Плевен. Той честити в аванс предстоящия професионален празник на българските медици.

zabi9
По програма, форумът в в зала „Магнум“ на Втора клинична база продължи с лекции на проф. д-р Андон Филчев и проф. д-р Тереза Джемилова. Особен интерес сред присъстващите предизвикаха интерактивната лекция на д-р Силвия Димитрова с асистенцията на д-р Божидар Кафелов, както и клиничната демонстрация на д-р Ангела Гусийска.

zabi3 zabi4 zabi5 zabi6 zabi7 zabi8 zabi10 zabi11 zabi12

#тагове:

НАЙ-НОВИ: