Влезе ли в задънена улица въпросът за новия басейн?

28.03.2014 11:43

28.03.basein

Замисълът за закрития плувен басейн до СОУ „Иван Вазов“ е предвиждал той да се ползва от деца, но по проект и изпълнение неговата дълбочина е два метра. Според становище от РЗИ – Плевен, представено на предното ни заседание, обаче, стана ясно, че изискванията за басейните, когато се ползват от деца, са да бъдат с дълбочина от 0.80 до 1.25 метра. Това обясни на днешния си брифинг председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов по повод наболялата тема, която бе част и от вчерашния дневен ред на ОбС. Той посочи, че в този смисъл комплексът ще може да се ползва за спортни състезания и тренировки, но само от обучени да плуват деца.
Ангелов отбеляза, че басейнът е завършен, има Акт 16 и реално може да се ползва, но въпросът е как ще бъде осъществена неговата поддръжка. По думите му, общо в проекта са вложени средства в размер на около 2-3 млн. лв. Ако го дадем под наем за 2000 лв. на месец, можете сами да сметнете за колко години тази инвестиция ще се възвърне, посочи той. Дарин Ангелов разкри, че в заседателната зала са се чули и идеи басейнът да бъде стопанисван от Общината, но по груби сметки това ще натовари бюджета й с около 350 000 лева годишно. Другият въпрос е, че комплексът е завършен като строеж, но не е оборудван, а това ще струва още доста пари, допълни още той.
Главният старейшина обясни, че идеята басейнът да бъде отдаден под наем не е отпаднала, като изрази увереност, че процедурата ще стартира до месец и половина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: