„Никога не се предавай – историята на Детелин Далаклиев” или книга за един истински шампион

25.03.2014 21:21

25.03.dalakliev1

На фона на неприятната тема с побоите пред дискотека в Плевен, в която индиректно бе замесено името му, световният шампион Детелин Далаклиев имаше и сериозен повод за радост днес. Това бе официалното представяне на книгата на журналиста Георги Стоянов „Никога не се предавай – историята на Детелин Далаклиев”. Премиерата на новото издание бе в зала „Плевен“ на Областна администрация, като на нея присъстваха областният управител Илиян Йончев, заместникът му Мирослав Михайлов, както и ръководството и много състезатели от боксов клуб „Мизия 80“, за който се състезава Детелин.

25.03.dalakliev2
В началото на срещата Илиян Йончев посочи, че Детелин Далаклиев е плевенчанин, с когото всички ние трябва да се гордеем и той е нашият шампион. Той отбеляза, че държавата има желание и продължава да инвестира в спорта в Плевен, припомняйки, че предстои да стартира ремонтът на Спортното училище за близо 1.8 млн. лв., както и изграждането на новата многофункционална спортна зала в града. Плевен е доказал традициите си в спорта, има и своите шампиони и ние трябва да продължим по този път, посочи Йончев.
Самата премиера главният виновник за срещата в зала „Плевен“ определи като един истински празник. „В тази книга аз съм разказал голяма част от живота си без никакви притеснения. Мисля, че се получи едно добро издание както за подрастващите, така и за порасналите, тъй като поне според мен книгата може да вдигне духа на всеки един читател“, сподели Детелин Далаклиев, подчертавайки, че в нея има само истини от неговия живот и спорта.

25.03.dalakliev3
Като най-важни моменти от книгата боксьорът открои своето детство, моментът, в който става световен шампион, както и този, в който бе лишен от медал от Олимпиадата в Лондон. Той не скри разочарованието си от факта, че не е извоювал приз оттам, но напомни, че Олимпиадата в Рио де Жанейро чука на вратата и амбицията му е там да даде всичко от себе си. Големият спортист изрази своята благодарност към фирма „Крез“, съдействала за издаването на книгата, отбелязвайки, че в днешно време е изключително трудно да намериш финансова подкрепа от някого, за каквото и да било.
Авторът на „Никога не се предавай – историята на Детелин Далаклиев” – Георги Стоянов, не скри, че за него е голяма чест, че е спечелил доверието на Детелин Далаклиев. Всички знаем в какво състояние се намира днес плевенският спорт и може би Детелин е единственият лъч, който ни носи някаква радост, изтъкна авторът. Стоянов отправи апел към местните политици да прочетат книгата, за да си дадат сметка какво действително е направил спортистът за родния си град. Журналистът сподели, че в книгата е обхванат целият живот на Детелин Далаклиев – както спортните му успехи, така и чисто човешката му страна. Той разкри, че идеята за написването на книгата се е родила след Олимпиадата в Лондон, когато Далаклиев бе сериозно ощетен. Точно в този момент той не се предаде и именно това е посланието на книгата – че независимо дали в Рио или по-нататък, със сигурност медалите предстоят, посочи Стоянов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: