Отбелязваме и в Плевен Световния ден на вътрешния мир

19.03.2014 13:49

На 21 март от 16.00 часа в Художествена галерия “Дарение на Светлин Русев” ще бъде отбелязан Световния ден на вътрешния мир, информират от Сдружение „Сахаджа Йога” в Плевен. Това е международно събитие, което обхваща стотици страни по цял свят. Инициативата е породена от някои наблюдения върху настоящите проблеми на света.

joga2
Съвременният свят е измъчван от конфликти, разединение, постоянно напрежение. Още преди да се превърнат в конкретни дела, тези конфликти се пораждат и набират сила в човешкото съзнание под формата на расизъм, религиозна нетърпимост, затваряне в себе си, агресия.
Всички велики личности, отдали живота си за духовната еволюция на човечеството, заявяват, че световният мир не може да се превърне в реалност, ако преди това хората не постигнат вътрешен мир.

joga1
Организаторите на събитието предлагат експеримент, въвеждащ ни в едно ново състояние на съзнание без мисли, на просветлен умствен покой. В това измерение на вътрешен мир, който от своя страна може да се разпростре навън, конфликтите стават разрешими. Медитацията, според метода на Сахаджа Йога, се базира на познание от дълбоката древност, но валидността му се доказва от многобройни медицински и научни изследвания и факти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: