При отлична организация премина четвъртият Национален турнир по карате в Червен бряг

18.03.2014 8:18

18.03.karate1

Рекорден брой участници записа четвъртото издание на Националния карате турнир в Червен бряг. Той се проведе на 16 март в Спортната зала в града и в него се включиха 13 клуба от страната със 160 млади каратеки. Турнирът, който вече е неразделна част от Националния спортен календар на Федерацията, се провежда под патронажа на кмета на Община Червен бряг. Негови организатори са Карате клуб „Петромакс”, подкрепен финансово от Община Червен бряг, местни фирми и спонсори.
Състезателите, разпределени в категории младша и старша възраст, демонстрираха спорните си умения в най-популярните дисциплини – кумите, макивара и ката. Те бяха оценявани от съдийска бригада от 14 авторитетни рефери, двама от които – рефери на Световната федерация, двама европейски и четирима балкански съдии.
В индивидуалното класиране домакините от Червен бряг също показаха добра подготовка като завоюваха един златен, три сребърни и два бронзови медала.

18.03.karate2
От името на организаторите, благодарствени плакети бяха връчени на Тони Петров, президент на Централния полицейски карате клуб и международен инструктор към Българската джу джицу федерация, на шихан Русалин Русалинов – президент на КБИ „Петромакс”, на кмета и председателя на ОбС в Червен бряг. На финала, в комплексното класиране първото място завоюваха представителите на най-многобройния тим по време на първенството – КБИ „Алеко” гр. Свищов. Четиридесет и четири техни състезатели се преборваха за челните места и за медали. Техни подгласници станаха отборите на Карате клуб „Петромакс” – на второто място и КК „Калоян” Велико Търново, заел третата позиция. С приветствени думи към участници и гости се обърна кметът на Община Червен бряг, Павлин Фильовски и с пожеланието „Нека по-добрият да победи” откри националната спортна надпревара. В тържествената церемония при откриването на спортното събитие взеха участие също председателят на ОбС, инж. Георги Георгиев и секретарят на Общината, Антоанета Костадинова. Поздрав към присъстващите поднесе Детска танцова формация „Калилките” при червенобрежкия Център за работа с деца.

18.03.karate3
Всички изразиха задоволството си от много добрата организация на Националния турнир в Червен бряг – „град, който все по-убедително се налага като утвърдена дестинация на бойните изкуства”, както го нарече основателят на карате-школата в Червен бряг, сенсей Пламен Колев.
Снимки: Трибуна нюз

#тагове:

НАЙ-НОВИ: