Важна информация за всички културни институти на територията на Община Плевен!

14.03.2014 8:36

30 март е крайният срок за подаване на документи за участие в 1-та сесия за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Плевен. Това могат да направят както културни институти и организации, така и физически лица. Правилникът вече е публикуван на сайта на Община Плевен. От него всеки заинтересуван може да разбере реда и критериите за предоставяне на финансови средства. От страницата на общината в интернет могат да бъдат изтеглени и формулярите за кандидатстване.

gradat
Припомняме, че с този правилник се определят условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства от бюджета на Община Плевен, за реализиране на културни проекти на територията на Община Плевен, които се организират от организации и артисти на свободна практика от Община Плевен, съгласно Приложение №13 на решение №.913/30.01.2014г. на Общински съвет-Плевен.
Краен срок за разглеждане на предложенията – 20 април. Срок за изпълнение на проектите – 15 септември. Документите за кандидатстване се подават в Центъра за административно обслужване на гражданите на Община Плевен.
Предоставянето на финансови средства има за цел да подкрепи и стимулира създаването на културен продукт и реализирането на културни събития на територията на Община Плевен за развитие на културата, с оглед изпълнение на следните задачи:
1. подпомагане на културни институти, творчески формации, индивидуални професионални творци, сдружения и организации – в това число и организации с нестопанска цел в създаването, разпространението и промотирането на произведения от различните видове изкуства;
2. насърчаване развитието на конкурентноспособен културен продукт чрез равнопоставеност на различните субекти, прозрачност и конкурсно начало;
3. стимулиране развитието на гражданската инициатива в областта на културата и изкуството;
4. стимулиране въвеждането на иновативни практики в създаването и разпространението на културния продукт;
5. стимулиране въвеждането на съвременни образователни практики, насочени към развитието на аудитории в областта на културата;
Крайният срок за разглеждане на предложенията за първата сесия е 20 април, а срокът за изпълнение на проектите – 15 септември.Експертна комисия от 9 члена, която се назначава със заповед на кмета на Община Плевен, ше оценява постъпилите предложения.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: