Нова мантинела сложиха на моста при Ясен

24.02.2014 14:06

SONY DSC

Мостът при село Ясен вече е с нова мантинела на мястото на скъсалата се в нощта на 19 февруари стара с част от тротоарната конзола, информират от пресцентъра на Община Плевен. Мантинелата беше поръчана същия ден. Тя е дълга близо 150 метра и е на стойност 40 хил. лева, отделени от общинския бюджет. Със свое писмо кметът проф. д-р Димитър Стойков информира вицепремиера и председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при Министерския съвет Цветлин Йовчев за аварийната ситуация и спешната нужда от ремонт на съоръжението. Писмото се придружава от снимков материал и количествено-стойностна сметка, възлизаща на близо 1 200 000 лева с ДДС. Дейностите, за които се изработва проект, включват реконструкция на двата моста – стария и новия при село Ясен.
За констатацията относно състоянието на двете съоръжения, както и надлеза над главен път Е83 при Опанец Община Плевен уведоми писмено ръководството на Областна администрация – Плевен, още през май 2013 г. С подкрепа от тяхна страна сигналът беше изпратен до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, откъдето до деня на инцидента отговор не беше получен. Веднага след подадения сигнал на номер 112 в ранните часове на 19 февруари Община Плевен изпрати на място екип на „Инжстрой” ЕООД за разчистване и обезопасяване на моста. Уведомени бяха органите на КАТ, които съдействаха с нужната сигнализация за пренасочване движението само в едното платно. Управителят на ВиК – Плевен оказа помощ, предоставяйки светлоотразителни мантинели. До поставянето на новата мантинела в нощните часове в района на моста беше осигурено дежурство на автомобил на Общинския инспекторат със съответната светлинна сигнализация.
Със заповед на кмета проф. д-р Димитър Стойков се сформира общинска комисия, която ще провери състоянието на всички мостове първо на територията на Плевен, а впоследствие със съдействието на кметовете на кметства и на останалите съоръжения в общината. За направените констатации ще бъде изготвен доклад.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: