„Дари внимание” – официално за една неофициална инициатива на плевенски младежи

22.02.2014 19:30

Днес читалище „Ракитин“ в квартал „Сторгозия” бе домакин на „Час на споделеното изкуство“. За деца от дом „Детелина“ и от Център за настаняване от семеен тип „Приятели“ своето време, умения и добрина отделиха по своя инициатива доброволци от Плевен.

rakitin2

КОИ СМЕ НИЕ: Ние сме доброволци от неофициална инициатива, поддържана само чрез подобни дейности, фейсбук група „Дари внимание” и местните медии. Идеята ни стартира преди близо 7 месеца. Имаме редовни посещения (всяка събота споделяме 1 час с децата) в дом „Детелина”. Търсим начини да общуваме, да мотивираме и да забавляваме децата. В инициативата „Дари внимание” са включени ученици от Плевен – едно обединение на приятели и хора, които искат да помогнат, дори и само веднъж.

ИДЕЯ НА СЪБИТИЕТО: Да споделим уменията си, да покажем на децата с какво биха могли да се занимават, да ги ентусиазираме да развиват себе си. Да им позволим да се докоснат до модерното творчество, за което нямат възможност да научат или да посещават уроци. Искаме да им подарим час, в който всички заедно да се отдадем на изкуството, да общуваме , да споделяме опит и мотивация!

rakitin1

УЧАСТНИЦИ:
Народни танци – Мирослав Иванов
Оригами – Янита Докова, Стелиян Иванов
Шах –Михаил Николов
Рисуване – Деница Илчева, Юлия Милова, Виктория Енчева
Балет – Светлана Бочева
Бийтбокс – Людмил Григоров
Музика на живо (китара) – Теодор Иванов
Научен опит по физика – Никола Александров, Цони Витков
Магически фокуси – Мария Василева, Светлодар Димитров

ОРГАНИЗАТОРИ на събитието и на инициатива „Дари внимание” са:
Юлия Милова и Деница Илчева, ученици от Математическа гимназия „Гео Милев”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: