Над 1200 дела са образувани в Административния съд в Плевен през миналата година

20.02.2014 18:20

20.02.sad

Вчера в сградата на Административен съд – Плевен се проведе общо събрание на съдиите и съдебните служители, на което беше представен Отчетният доклад за дейността на съда за 2013 г. Общото събрание беше открито от председателя на Административния съд съдия Полина Богданова – Кучева, която представи подробно доклада. Отчетени бяха постигнатите много добри резултати при осъществяване работата на съда по показатели: общ брой свършени дела, свършени в срок дела, срок за изготвяне на съдебните актове, резултат от върнати след касационна проверка обжалвани и протестирани дела.
Отчетено беше обстоятелството, че през 2013 г. за пръв път от започване на дейността си, в Административен съд – Плевен са образувани повече от 1200 дела. Беше направено резюме на стартиралия през 2013 г. проект по ОПАК „Компетентна съдебна система и ефективно управление на човешките ресурси” с бенефициент Административен – Плевен и партньор Административен съд – Габрово. Отчетени бяха положителните констатации от извършената през 2013 г. планова проверка на съда от Инспектората към Висшия съдебен съвет.
В заключение Полина Богданова – Кучева изказа своята благодарност към всички съдии и съдебни служители за работата им през отчетния период, допринесла за постигане на добрите резултати, както и на представителите на другите органи на съдебната власт, присъствали на общото събрание, отчитайки доброто взаимодействие между тях.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: