537 изпълнителни дела образува НАП – Плевен за месец

09.02.2017 11:52

От началото на 2017 г. в офис на НАП Плевен са образувани 537 изпълнителни дела. Това е най-големият брой дела от общо 1723 изпълнителни дела за ТД на НАП Велико Търново. Офисът е най-натоварен по отношение на броя задължени лица с просрочени публични вземания. Припомняме, че в цялата страна броят на изпълнителните дела е 8000.
От края на м.януари НАП Плевен изпраща съобщения за доброволно изпълнение към длъжниците с образувани изпълнителни дела, с които им е даден 7-дневен срок за доброволно погасяване на задълженията. Става дума за длъжници с неплатен ДДС и други данъци от края на 2016 г., при които има неплащане за повече от 2 месеца. Дори те да не са получили съобщения или обаждане от call център или по email, съветваме лицата да проверяват данъчно-осигурителните си сметки чрез онлайн услугите на НАП. Това става най-лесно с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП) в портала за е-услуги на НАП. При необходимост длъжниците трябва да се свържат своевременно с отговорния публичен изпълнител, тъй като след изтичане на срока за доброволно плащане незабавно се предприемат действия по принудително изпълнение. Това е необходимо и защото плащанията по евентуално изпълнително дело трябва да се направят по друга банкова сметка на НАП.
В случай на финансови затруднения длъжникът може да предостави обезпечения и да обсъди с публичния изпълнител възможност за краткосрочно погасяване на дълга на части.
НАП Плевен ще провежда ежемесечно такива кампании.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: