Започва изграждането на завода за автомобилни компоненти в Плевен

20.02.2014 17:41

20.02.nexans

Кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков се срещна с представители на фирмата “Нексанс Аутоелектрик Груп”, която ще инвестира в строителство на завод за производство на кабелно оборудване в Плевен. Реномираният автомобилен доставчик „Нексанс Аутоелектрик”, базиран в Южна Германия, проучи няколко възможности в източноевропейски страни и след задълбочен анализ на факторите, обусловени от местоположението, се спря на плевенския регион, каза на срещата Михаел Круп, отговорен мениджър на проекта. Решаващи фактори за този избор се оказаха добрата инфраструктура, много добре развитият пазар на труда и присъединяването на България към Европейския съюз. В качеството си на представител на световно наложилата се „Нексанс Аутоелектрик Груп”, „Електрокабел България” ще произвежда от края на 2014 г. в Плевен кабелно оборудване за водещи европейски автомобилни производители.
При избора на местоположение отделихме необходимото време за основен анализ и сме на мнение, че до края на 2014 г. ще бъдем в състояние да доставяме на клиентите си висококачествени продукти, коментира успешното приключване на преговорите г-н Круп и допълни, че в края на 2013 г. фирмата е сключила всички необходими договори и в продължение на една година ще изгражда модерен монтажен завод на площ от 5000 кв. м. През пролетта стартират необходимите строителни дейности по изграждането на завода под ръководството на строителна фирма от Плевенския регион, като се очаква тържественото откриване да се състои в края на годината, стана ясно на срещата. Проф. Димитър Стойков изрази увереност, че Община Плевен и занапред ще продължава да насочва усилията си към привличане на нови инвеститори, създавайки максимално благоприятни условия.
При пълен капацитет на заетост заводът ще предложи работни места на 600 души в сферата на производството, администрацията, логистиката, контрола на качеството и инженерството. „Нексанс Аутоелектрик“ разработва и произвежда кабелни системи и електромеханични компоненти за конвенционално задвижвани превозни средства, както и за електромобили и хибридни автомобили. Със своите близо 7000 служители в 23 локации групата доставя продукция за водещите производители на автомобили и системи по целия свят.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: