Реформаторският блок стартира в Плевен подписка за референдум за изборите

19.02.2014 14:50

19.02.reformatori1

Подписка за свикването на референдум за изборното законодателство стартира днес местната структура на Реформаторския блок в Плевен. Инициаторите споделиха, че подкрепят предложението на президента Росен Плевнелиев, допълвайки, че подписката е в ход в цялата страна. Пунктът, на който всеки може да се включи в нея, е разположен пред сградата на драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и ще остане там до края на следващата седмица. Активисти на реформаторите ще бъдат пред театъра всеки ден от 10 до 17.30 ч. Началото на инициативата в нашия град дадоха общинският председател на ДСБ Тодор Еленков, областният координатор на Движение „България на гражданите“
Стефан Милев, общинският лидер на СДС Пепо Петков, Телият Осман – областен координатор на НП ”Свобода и достойнство” и председателят на Младежката организация на СДС в Плевен – Радослава Николова.

19.02.reformatori2
Както писахме, в подписката са включени три въпроса: „Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?“, „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?“ и „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждането на изборите и референдумите?“.

19.02.reformatori3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: