„Спартак“ игра добре, но отстъпи на „Ботев“ (Враца)

15.02.2014 18:07

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Спартак (Плевен) допусна втора загуба от началото на зимната подготовка, информира plevensport.eu. Днес „синьо-белите“ гостуваха на Ботев (Враца) и макар че паднаха с 1:2 показаха добра игра. Плевенските футболисти създадоха няколко чисти положения пред вратата на домакините, но независимо че новото попълнение Альоша Илиев вкара гол във втори мач подред, спартаковци за пореден път направиха пропуски, които ги лишиха от поне частичен успех в срещата срещу силния тим на Ботев.
Двубоят, който се игра на тренировъчното игрище в спортния комплекс „Христо Ботев“, започна с атакуващи действия и от двата тима, като първата опасност бе за домакините. В 24-ата минута Жак Коен стреля отдалече след центриране от корнер, но вратарят на Спартак Васил Тодоров отрази шута му. Плевенчани отвърнаха с опасен удар на Альоша Илиев, който накара стражът на Ботев Веселин Цветковски да се разтегне и да избие топката в ъглов удар. В 34-ата минута халфът на врачани Цветомир Валериев успя да открие резултата след далечен удар от 30 метра, като топката влезе във вратата, след като първо се отби от левия страничен стълб. Първото полувреме приключи с гол аванс за домакините.
През втората част Спартак започна да търси все по-настойчиво израняването и голът не закъсня. В 48-ата минута дошлият наскоро Альоша Илиев се възползва по най-добрия начин от сериозна грешка в отбраната на Ботев. След едно нескопосано изчистване на защитник на домакините кълбото попадна в краката на Илиев, който останал очи в очи с вратаря Христо Митов го преодоля и направи 1:1. Дванадесет минути по-късно врачани отново излязоха напред в резултата, като Владислав Романов с техничен удар реализира за 2:1.
До края на срещата на два пъти резервният страж на Ботев Христо Митов се налагаше да спасява опасни удари на нападателите на плевенския тим, но до нов гол Спартак така и не можа да стигне и двубоят приключи с успех за домакините с 2:1. В сряда на Спартак предстои нов контролен мач. „Синьо-белите“ този път ще бъдат домакини, като на 19 февруари ще приемат в Плевен отбора на Локомотив (Горна Оряховица).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: