В Шотландия пият бира „Путин“

09.02.2014 15:43

В разгара на Олимпийските игри в Сочи в Европа не се забелязва недостиг на сувенири с руски символи, и това са не само традиционните чаши, тениски и плюшени играчки. Шотландски пивовари успяха с един изстрел да свалят два заека: подкрепиха тенденцията и изразиха позицията си относно хомофобията в Русия. Руският президент Владимир Путин намери място върху етикета на бира, изобразен в стила на Анди Уорхол, при това „украсен“ с червило и сенки за очи, пише германското издание Stern.

putin
Напитката се нарича „Здравейте, моето име е Владимир.“ Според рекламата бирата е за изключително брутални мъже, които носят ножове и са готови да скочат на коня, голи до кръста.
Производителите предупреждават, че бирата е специално за Зимните олимпийски игри, но не и за гейове. Освен това, тя можело да „съдържа следи от сарказъм.“
Светлият ел е с кисел привкус и съдържа 8,8% алкохол. Цената му е 3,47 евро за бутилка. Никак не е евтино, но 50% от печалбите пивоварна обещава да даде за защита правата на сексуалните малцинства.
Владимир Путин също може да опита питието, посветен на него- от производителя BrewDog твърдят, че вече са изпратили една каса „антихомофобска“ бира до Кремъл.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: