Националното представителство на студентските съвети в България избира в Плевен новото си ръководство

08.02.2014 11:56

8.02.savet1

Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в България бе открито официално днес в зала „Магнум“ на Втора клинична база. Домакин и организатор на мащабната проява, събрала в Плевен близо 200 студенти от 51 висши училища в страната, е Студентският съвет на Медицински университет – Плевен.
Начало на Общото събрание даде ректорът на МУ – Плевен проф. д-р Славчо Томов, който изрази удовлетворението си, че студентските представители заседават именно във висшето училище в Плевен. Той поздрави студентите за избора им на домакин и подчерта, че той не е случаен, тъй като днес МУ – Плевен се откроява с новаторския си облик на съвременен образователен и научноизследователски център.

8.02.savet2

Ректорът сподели факта, че Медицинският университет в Плевен привлича все повече български и чуждестранни студенти с въвеждането на авангардни технологии в обучението и клиничната практика, както и с развитието на телемедицината и роботизираната хирургия. Проф. Томов пожела ползотворна работа на младите колеги и приятни мигове и емоции в Плевен. Той изрази своята увереност, че това, което ще обедини младите хора, са общите им цели и приоритети – получаване на качествено образование, възможности за научно развитие и академично израстване и намиране на успешна професионална реализация.
От своя страна, председателят на Студентския съвет на Медицинския университет в Плевен, Александър Тодоров, сподели, че събранието е от изключителна важност, поради факта, че на него ще бъде избрано ръководството на организацията през следващите 2 години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: