Обичате течен шоколад? Значи имате празник днес!

05.02.2014 9:14

5.02.nutella

Повечето брандове могат само да си мечтаят за супер фен, който да организира световен празник, посветен на техния продукт. И сред тях е Nutella. Американката Сара Росо стартира World Nutella Day (Световния ден на Nutella) през 2007 г. като личен принос към продукта. World Nutella Day се провежда всяка година на 5 февруари и бързо се превръща в глобален празник за фенове, които си хапват от буркани Nutella и публикуват онлайн рецепти, видео клипове и песни.
След няколко години на работа, обаче, Сара Росо е предупредена, че трябва да спре публикациите за бранда – любимия и отличителен вкус на Nutella. Ferrero, италианската компания майка на Nutella, е наредила на Сара да преустанови публикуването на каквото и да било, свързано с името или логото на Nutella.
През последните шест години Росо, която работи като писател, фотограф и дигитален стратег в блог за храна, е изградила цяла армия от близо 40 хиляди последователи във Facebook страницата на World Nutella Day и почти 7 хиляди последователи в Twitter.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: