Ще спре ли кметът конкурса за „лаФките“, както го направи миналата година?

04.02.2014 13:49

4.02.lafka1

С една дума – „сложно“, определи председателят на Общинския съвет, Дарин Ангелов, положението по казуса с отдаването под наем на 11-те терена за поставяне на павилиони за продажба на вестници, списания и пакетирани хранителни и нехранителни стоки. Той коментира темата, заради която снощи над 100 човека излязоха на протест пред сградата на Общината, на днешния си брифинг в БТА. Ангелов сподели пред медиите, че е провел среща с представители на протестиращите, като пред него и кмета проф. Димитър Стойков те са настояли за спиране на процедурата, като бъдат прекратени всякакви възможности на „Табак Маркет“ да стъпи в Плевен чрез веригата си „Lafka“. “Ние им обяснихме, че при обявен търг няма как да сложим ограничение кой може да участва в него и кой не. Освен това ще припомня, че облекчихме условията, за да могат всички да участват на равно основание“, посочи шефът на ОбС. По думите му, обаче, е факт, че някои от местата, определени за поставяне на павилиони, съвпадат с тези на сега действащи търговски обекти.

4.02.lafka2
Колкото до това дали има възможност търгът да бъде спрян, Дарин Ангелов сподели, че с проф. Стойков са поели ангажимент до утре, 5 февруари, да проверят юридическата страна на въпроса. Защото конкурсът е пуснат от „Жилфонд“ и трябва да се види на какво основание е станало това, допълни главният старейшина.
„Плевен за Плевен“ припомня, че при първото обявяване на конкурса миналата година, когато обектите все още бяха 21, кметът проф. Стойков го прекрати със своя заповед от дата 5 август. Дали това ще се случи отново, предстои да разберем още утре…

4.02.lafka3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: