Плевенска метъл инвазия ще залее столицата (видео)

04.02.2014 17:10

4.02.corpse

Реюниъните на легендарни банди взеха да се случват все по-често и в ъндърграунда, пише werock.bg. Не че плевенската grind core група „Corpse“ някога се е разпадала официално, но е факт, че трайното й отсъствие след като изчезна през 1998-а, я извади от редиците на активните банди. И така чак до 2010-а, когато заби в София и Варна, за да празнува юбилей – 20 години от излизането на албума “Horrible Existence“. Затова появата й обратно на сцена трябва да се отбележи. Всъщност, последното оживление в лагера на „Corpse“ беше с шоуто им на „Sea Of Black Festival“ през август миналата година.
Сега е време за нова атака – този път в София на 5 март, отново в компанията на верни стари приятели. „Brothers in blood“ определено са такива. Събитието се очертава като тотален култ поради включването и на тази група от старата школа на Плевен. Макар BIB да са представители на по-друг стил музика – hard core, не само приятелство и много изпит заедно алкохол свързва двете банди – те са делили и репетиционна през 90-те…
И къде без “Coprostasis” на едно такова шумно събиране на малки и големи почитатели на крайните течения в музиката? Като едни от любимците на съвременната сцена, те също са поканени да свирят, пият, пеят и най-вече забавляват. Бодрата смяна на родната сцена ще заяви присъствие и в лицето на „младите надежди „Scum line”, където под неузнаваеми костюми и грим се крият двама заподозрени от „Piranha“.
Още по-интересен е и поводът за насрочения през март концерт, а именно – „Corpse“ ще запишат и издадат нов албум! Концертът ще се състои на 5 март в „B side” (или малката зала) на клуб Mixtape 5. Ще се влиза срещу 8 лева, а началото е 19.30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: