Зад кулисите: От директор до чистач редят сценографията на новото заглавие на Драмата

01.02.2014 17:49

1.02.stena1

Вече няколко представления на „Народен враг“ – най-новото заглавие в афиша на ДКТ „Иван Радоев“, се изиграха при огромен успех на плевенска сцена. Както „Плевен за Плевен“ писа, режисьор на заглавието от Хенрик Ибсен е Крис Шарков, а сценограф – Ралица Тонева, която малко след премиерата на спектакъла отпътува за Камбоджа. Там в момента се снима новият сезон на риалити шоуто „Сървайвър“, а Ралица е поканена като художник в екипа, заснемащ предаването.

1.02.stena2
Уникалната сценография на „Народен враг“ и по-конкретно стената, съставена от безброй алуминиеви тръбички, върху която могат да се моделират различни изображения, определено предизвика силен интерес у зрителите на постановката и тя остана очарована от нестандартното решение. „Плевен за Плевен“ научи, че за изработката на стената са използвани 12 000 тръбички с обща дължина от 6 километра, всяка от които с по две тапички. Нанизването им на стената е отнело доста време, а в манифактурата се е включил почти целият екип на плевенския театър – от директора до чистачката.

1.02.stena3
Самото съоръжение е с тегло около 600 килограма, но от Театъра увериха, че това няма да бъде пречка „Народен враг“ да бъде представен и извън Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: