В търсене на директор на РИМ – Плевен, епизод 2

29.01.2014 16:40

29.01.direktor

Новият конкурс за директор на Регионалния исторически музей в Плевен вече е в ход! Както писахме, до втория опит се стигна, след като през декември нито един от тримата заявили участие кандидати не успя да събере 60% от необходимия брой точки. Тогава надпреварата бе между археолога от РИМ – Плевен Владимир Найденов, досегашния директор на Доходното здание в Русе Володя Попов и шефа на Историческия музей в Харманли Тошо Спиридонов.
Според текста на обявлението, публикувано на сайта на Община Плевен, кандидатите трябва да имат завършено висше образование с образователно-квалификационна степен „Магистър”, то да е с професионално направление „История и археология” или „Социология, антропология и науки за културата”. Необходимият професионален опит е не по-малко от пет години, а също така мераклиите за шеф на музея трябва да познават българското законодателство в областта на културата и да притежават организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност.
Сред необходимите за кандидатстване документи е концепция за дейността и развитието на Регионален исторически музей – Плевен за период от пет години, като при защитата й ще се изисква подробна разработка за първата година. Договор със спечелилия конкурса кандидат ще бъде сключен за срок от пет години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: