Румене, кажи си! – призовават от БСП!..

28.01.2014 16:49

Националният съвет на БСП ще решава в събота, 1 февруари, за АБВ и дали да бъде прекратено членството в БСП на Георги Първанов, президент 2002 – 2012 година, и Румен Петков, това каза днес на пресконференция народният представител от БСП Димитър Дъбов, според който последните са в нарушения на 6 – 7 члена от Устава на БСП.

rumen

Той обясни, че в устава няма изключване, а има данни, факти, обстоятелства, изявления, практически действия, свързани с доказване на това, че е прекратено членството в БСП. Георги Първанов и Румен Петков до 1 февруари са членове на БСП и са поканени на 1 февруари на заседанието на Националния съвет на партията, съобщава агенция Фокус, цитирайки Димитър Дъбов. На заседанието на 1 февруари най-вероятно ще има гласуване за това, дали Георги Първанов и Румен Петков ще останат членове на БСП или не.
По думите на Дъбов, има приети 168 декларации на членовете на БСП, които не одобряват действията на АБВ. На всички проведени до сега конференции около 20 000 социалисти са присъствали. В декларациите си те посочват действията на членовете на АБВ като предателство, и че заради АБВ може да намалее на гласовете за БСП по време на изборите и че АБВ е пряк конкурент на предстоящите евроизбори на БСП.
Лично настоявах, другарите Георги Първанов и Румен Петков да са поканени на 1 февруари на заседанието на Националният съвет на партията – така заяви народният представител от БСП Илияна Йотова.
Снимка – архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: