Пътищата на територията на Община Плевен са проходими – така съобщава Община Плевен….

27.01.2014 13:01

Пътищата в община Плевен са проходими, обстановката при зимни условия е нормална. Няма подадени сигнали за закъсали автомобили по общинската пътна мрежа. Няма подадени сигнали и на дежурния телефон на Общинския съвет по сигурност и управление при кризи – 064/881 323.

sneg
„Инжстрой“ ЕООД поддържа територията на жк „Сторгозия“, централна градска част, жк „Мара Денчева“, жк „Кайлъка“ и Девети квартал. Територията северно от бул. „Хр. Ботев” и жк „ Дружба“ се поддържа от „Чистота” ООД. Изпълнителят чисти улична мрежа с дължина над 24 км. и 33 бр. спирки на градския транспорт.
„А.С.А. България” ЕООД почиства територията в промишлената зона и 65 бр. спирки. Общинската пътна мрежа към селата Николаево, Ралево, Ласкар, Бохот, Радишево, Пелишат, Беглеж, Тученица се поддържа от „Инжстрой” ЕООД, а тази към селата Къшин, Брестовец, Търнене, Къртожабене, Опанец, Върбица, Буковлък, Гривица, Ясен от ДЗЗД „Бека Транс“.
Общественият транспорт на територията на общината се движи по разписание. В събота е отчетено известно забавяне от страна на фирмите, за което ще бъдат наложени санкции по договорите с тях.
Днес снегопочистващата техника ще навлезе във второстепенните улици на града. Започва почистването на спирките на градския транспорт по улиците „Д. Константинов“, „Данаил Попов“, „Иван Вазов“ и „Гренадерска“.

Уважаеми читатели, това е официална информация от Пресцентър на Община Плевен, изпратена до медиите. Коментарите, в случая, са излишни, тъй като всеки от вас вече се е убедил, че улиците в града са перфектно изчистени, върви се спокойно, шофира се с настроение, и вероятно на всеки от вас му идва да запее…..
Между другото, днес кметът реши да не се среща с журналисти, в смисъл – редовен брифинг нямаше. Ние, обаче, забелязахме проф. Стойков към 10.30 днес да се качва в служебния джип, вероятно поел към поредния проектен „удар” в полза на града и плевенчани!…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: