Жените не могат да устоят на мъже с китара

26.01.2014 18:50

Доколко това се потвърждава от реалния живот, всеки може да установи от личен опит, но в света на науката цели две, незвисими едно от друго изследвания, твърдят, че дамите намират за много по-привлекателни мъжете с китара. Изследванията са публикувани в списанията Psychology of Music и Letters on Evolutionary Behavioral Science.

Young
Първото проучване е проведено от специалисти от Университета на Южен Бретан, Франция. Те избрали за „опитно зайче“ младеж с приятна външност, който трябвало да спира по улиците 300 млади дами, да им прави комплимент и да поиска телефонния им номер. Към 100 от непознатите жени той се обръщал с китара в ръка. При другите 100 трябвало да е „въоръжен“ със спортен сак, а при останалите 100- с празни ръце.
Резултатите? В първия случай номера си му дали 31% от дамите, във втория- 9%, а при експеримента с празни ръце- 14% от участничките.
Във втория експеримент учени от Академичния център Рупин в Израел, създали във Facebook два акаунта. На единия от тях постнали снимки на провлекателен млад човек с китара, на другия- същия младеж, но без инструмент. След това изпратили предложения за приятелство от името на младежа на 100 момичета. Оказало се, че положителните отговори са 14 от 50, когато поканата е изпратена от профила с китара, и едва 5 момичета от 50 отговорили положително на поканата за приятелство на младежа без китара.
Учените повторили експеримента с момиче- с китара, и без. Изводът бил интересен- в очите на силния пол наличието или липсата на инстумент не оказва никакво влияние на привлекателността на обекта.
Засега изследователите не могат да кажат защо мъжете с китара са по-желани. Френските учени предполагат, че мъжете, които свирят, изглеждат в очите на нежния пол по-развити интелектуално и дори физически.

mirror.uk, снимка интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: