Румен Петков завежда иск срещу „Галерия”, зове СБЖ за ясна позиция по темата със записа (видео)

22.01.2014 21:07

22..01.rumen

Като гнусна лъжа определи Румен Петков изнесената в общественото пространство информация за срещу между него, Бойко Борисов и Георги Първанов. Той говори пред плевенските медии днес, непосредствено преди старта на тематичната вечер в РБ „Христо Смирненски”, посветена на 90-годишнината от рождението на оперната прима Катя Попова. Петков изрази съмнения, че някой би могъл да изкара подобен запис, пък бил той и монтиран. Такава среща не е имало, но явно навлизаме в етап на слухове, създаване на напрежение и безсрамни лъжи, каза бившият вече областен лидер на червените в Плевенско. Според него, твърдението за подобен запис е целяло да внуши, че Георги Първанов и Румен Петков работят срещу БСП, обслужвайки Бойко Борисов. За мен по-смущаващ е фактът, че то звучи със същия успех от устата на лидерите на БСП, изтъкна той.
Румен Петков сподели, че в петък ще заведе иск в съда срещу изданието, разпространило информацията за митичния запис (бел.ред. вестник „Галерия”), като изрази надежда, че Съюзът на българските журналисти ще заеме ясна позиция по въпроса. Защото е очевидно, че този вестник се използва като инструмент за лъжа и манипулиране на обществото, а журналистическият кодекс предполага, че подобно поведение няма място в демократичните средства за масова информация, подчерта Петков. Колкото до стойността на иска, той не се ангажира с конкретна сума, но заяви, че парите ще бъдат дарени или на детски дом, или на младежките футболни клубове в Плевенско.
По повод мотивите му за избор на членство в беленската партийна организация за сметка на плевенската, Румен Петков заяви, че за него Белене е кауза. „За съжаление, и аз съм част от цялата тази лъжа, тъй като лично ходих да убеждавам хората преди референдума. Чувствам се отговорен към местната организация и искам в този тежък момент хората там да знаят, че аз съм един от тях”, заяви социалистът. На въпрос на „Плевен за Плевен” дали не се опасява от изключване от редиците на беленската структура на БСП, след като е част от АБВ на Георги Първанов, Петков бе категоричен, че това едва ли ще се случи. Все пак там членуваме 100% излъгани хора, като пак ще заявя, че не разбирам този начин на мислене, а да не говорим за начина на поведение, подчерта той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: