Сватбар лети със 178 км/ч по „Георги Кочев”, засичат го с мобилна камера

21.01.2014 17:02

21.01.driver

178 километра в час е най-високата скорост, с която мобилна камера на КАТ е засякла шофьор в населено място в Плевенско. Това сподели на пресконференция днес началникът на сектор „Пътна полиция” главен инспектор Йордан Дундаков. Екстремният рейсър е сниман посред бял ден на бул. „Георги Кочев”, след Автогара Север, като нарушителят е бил глобен с два пъти по три месеца лишаване от право на управление на МПС, а също така му е наложена и финансова санкция.
Инспектор Дундаков разкри с усмивка, че всъщност състезателят е имал сериозна, макар и неоснователна причина, за да прати стрелката на километража на близо 180 км/ч. Въпросният господин е отивал на сватба, но в последния момент се оказва, че е забравил нещо и се наложило да се върне до Долна Митрополия, разказа той. Интересното в случая е, че явно на връщане оттам шофьорът вече се е успокоил, като е бил засечен да кара „само” със 124 км/ч.
Началникът на сектор „Пътна полиция” сподели, че през миналата година натовареността на приборите за измерване на превишена скорост е 7,7 установени нарушения с един прибор за един ден. Общият брой на измерителите на скорост е 13, от които 6 мобилни системи TFR1-M и една стационарна камера.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: