Местят автопазара на полигона край Брестовец

16.01.2014 15:20

Областният управител е подписал договор, с който предоставя на Община Плевен безвъзмездно за управление терен частна държавна собственост в землището на село Брестовец. Става дума за бившия автополигон, където местната управа планира да премести автопазара, който се провежда всяка неделя в района на зала „Балканстрой“. Новината съобщи днес пред медиите Илиян Йончев, областен управител на област Плевен.

ilijan
Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков се обърна към мен като областен управител с това искане в края на миналата година. От Община Плевен изявиха желание да им бъде предоставен имота, за да може там да се провежда автопазара и така да се решат проблемите с движението в неделя в Плевен и да се въведе някакъв нормален ред. Екипът на областна администрация работи усилено по този въпрос и в празничните дни, подготвихме нужните документи и днес подписахме договора“, коментира Йончев. Настоящия договор е в унисон с политиката му на протегната ръка към кметовете на общините в региона, каза още областният управител и изрази надежда, че кметът на Плевен ще създаде нужната организация, за да се реши бързо проблема на плевенчани, които са принудени всяка неделя да се справят с хаоса в района на зала “Балканстрой”.

pazar
Припомняме, че става дума за бившия автополигон на СБА край Брестовец, като теренът се предоставя за безсрочно ползване на Община Плевен.

spartanski
Припомняме също, че до искането на общинската администрация се стигна след питане на общинския съветник Георг Спартански, свързано с множество оплаквания на плевенчани от импровизирания пазар за автомобили и какви ли не други неща, в близост до зала „Балканстрой”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: