Скандали на заседанието на Комисията по култура нямаше!

15.01.2014 9:37

Вчера в заседателната зала на Община Плевен свое заседание на тема – структура и начини на финансиране на Културния календар проведе Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международни проекти”. Този път то не бе закрито, но пък представители на медиите и културните институти, за разлика от проваленото предишно заседание, не проявиха интерес.

obshtina
След дебати, споделяне на идеи, обсъждане на опита на други общини, членовете на комисията постигнаха консенсус около идеята за преструктуриране на Културния календар в рамките на зададените от администрацията финансови параметри. Бяха обособени три тематични раздела – на протоколните събития, на знаковите традиционни събития – фестивали, конкурси, форуми, както и един трети раздел за съфинансиране на инициативи на културни институти, действащи на територията на община Плевен. Идеята на комисията за този раздел е да се кандидатства на проектен принцип, при определени предварително критерии и процедури, регламентирани от Правилник на местния парламент.
След ново заседание на Комисията по култура до края месеца, окончателния проект за Културен календар ще бъде внесен за обсъждане на сесията на Общинския съвет, заедно с проекто-бюджета на Общината за 2014 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: