Корейският посланик идва на посещение в МУ – Плевен

13.01.2014 17:56

13.01.mu

На 15 януари, сряда, посланикът на Република Корея у нас – Негово Превъзходителство Шин Менг-хо, ще посети Медицинския университет в Плевен, за да се запознае с Академичното ръководство, с основните направления на дейност на висшето училище, с англоезичното обучение по медицина и възможностите за прием на корейски студенти. Това информираха от МУ.
Поводът за отправената към посланика на Република Корея покана е предстоящото участие на представители на МУ-Плевен в изложение на образованието в столицата Сеул през февруари с цел набиране на корейски кандидат-студенти за англоезичния курс на обучение по медицина. Академичното ръководство ще изрази своята готовност за разширяване на международните си контакти с Азия чрез сключване на двустранни договори за сътрудничество в областта на обучението, научната дейност и обмена на студенти и преподаватели с водещи корейски университети.
Посланикът на Южна Корея ще разгледа Телекомуникационния ендоскопски център и ще се запознае с приоритетите на висшето училище за развитие на телемедицината и роботизираната хирургия чрез въвеждане на авангардни технологии в обучението и клиничната практика. По този начин ще се даде ясна заявка от страна на МУ-Плевен за кандидатстване и съвместна работа по международни проекти с корейски партньори.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: