Нов проект за 80 хиляди лева ще оптимизира общинските политики

30.12.2013 13:23

„Оптимизиране на общинските политики и практики за местно и регионално развитие с участие на всички заинтересовани страни” е името на новия одобрен проект на Община Плевен, стана ясно днес на последния за годината брифинг за журналисти на кмета Димитър Стойков. Проектът е с продължителност 9 месеца, на стойност 79 807 лв. и се финансира на100% безвъзмездно по Оперативна програма „Административен капацитет”.

projekt
Общата цел на проекта е създаване на ефективна интегрирана рамка за развитието на Община Плевен, чрез която да се гарантира успешното изпълнение на стратегическите цели на администрацията и да се постигне желаната от местната общност промяна. Той предвижда въвеждане на система за мониторинг, контрол и последваща оценка на изпълнението за прецизиране на прилаганите общински политики и практики.
По проекта ще бъде направена оценка на изпълнявания План за развитие на община Плевен (2007-2013 г.), на базата на готовия вече Доклад за наблюдение на цялостното 7-годишно изпълнение, с оглед разработване на новото издание на документа за следващия програмен период 2014-2020 г. Ще ке разработи и въведе Система от правила и методики за мониторинг, контрол и последваща оценка на конкретни политики на общинска администрация Плевен.
Очаква се като резултат от изпълнението на проекта да се създасе обективна основа за разработването на новото издание на основния управленски документ на община Плевен за следващия програмен период 2014-2020 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: