Авторитетно жури отличи наградените в Националния литературен конкурс „Петър Ковачев”

18.12.2013 15:34

kon3

Днес на тържествена церемония в Арт-център – Плевен бяха обявени отличените автори в четвъртото издание на Националния литературен конкурс „Петър Ковачев”. В неговото тазгодишно издание участваха със свои творби в различните жанрове над 60 автора. Техните произведения селектира жури с председател проф. Светлозар Игов и членове – поетът и издателят Марин Георгиев и поетът и преподавателят в нов български университет – Йордан Евтимов.

kon1
В раздел „Поезия” наградата бе присъдена на Габриела Русева от Ямбол за стихотворението „Няма да се извиня”. Поощрение в тази категория е за Милка Пиналска от Градина, Пловдивско. Две равностойни награди в категория „Проза” бяха връчени тази година – за „Бледа синя точка” на Савина Петкова от София и за „Разказвачът и архитектът” на Валентин Калинов от София. В категория „Драма” призът заслужи Лора Лазар от Търговище за пиесата „Островът на съкровищата”. Журито даде и поощрителна награда на Магдалена Борисова от Елена за „Музика за слончета”.

kon5
На церемонията присъства отново синът на Петър Ковачев – известният български режисьор – Роберт Ковачев. За неговите думи, за това, което казаха на церемонията проф. Игов и поетът Марин Георгиев, четете по-късно в Плевен за Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: