Община Левски с награда от кампанията „Зелена България”

14.12.2013 8:53

14.12.levski

В рамките на Национална кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” (ОПОС) бяха раздадени призовете за „Зелен град“. Церемонията се проведе в Националния музей „Земята и хората”. Това е третият, заключителен за годината етап от кампанията, в рамките на която до този момент са присъдени благодарствени призове към бизнеса и най-активните общини с проекти по ОПОС. Призовете бях връчени от главния секретар на министерството на околната среда и водите Росен Асенов.
В категорията за общини с висок процент газификация бяха отличени общините Кюстендил, Русе, Стара Загора, Варна и Ботевград. Мерките за енергийна ефективност и опазването чистотата на въздуха включват като приоритет използването на природен газ в бита.
Главният секретар на министерството на околната среда и водите Росен Асенов връчи на кмета на община Левски, Любка Александрова, приз за изпълнение на проекти по трите оси на програмата. Общината е бенефициент по ОПОС с проектите – „Изграждане на ПСОВ за над 10 000 еквивалент жители, реконструкция и доизграждане на канализационна система в Левски“, „Опазване и възстановяване на биологичното разнообразие в Защитена зона Обнова – Карамандол“ и с участието си в изграждането на Регионална система за управление на отпадъците в регион Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: