Емоционална „Canzonetta” развълнува предпразнично Плевен

14.12.2013 22:48

14.12.kaludi1

Един истински музикален празник за меломаните в Плевен сътвориха тази вечер изпълнителите от Русенската опера. Галаконцертът „Canzonetta”, на който домакин бе драматично-куклен театър „Иван Радоев”, стопли сърцата на феновете на популярната италианска канцонета в нашия град. На плевенска сцена под диригентството на маестро Найден Тодоров се изявиха прекрасните оперни певци Анна Дитри, Андреана Николова, Петър Костов и Александър Крунев, а черешката на тортата бе участието на златния глас на България – Калуди Калудов.

14.12.kaludi2
В програмата публиката чу букет от най-обичаните и любими песни: „Не ме забравяй”, „Завръщане в Соренто”, „Неблагодарно сърце”, „О, соле мио”, „Матината”, „О, Мари”. Прозвучаха още инструменталните хитове Фарандола от „Арлезианката” и прелюдия от операта „Кармен” на Жорж Бизе, както и неповторимото „Интермецо” от операта „Селска чест” на Маскани, а също и канцонети, арии и дуети от обичани оперети.

14.12.kaludi3
Учудващо, но въпреки програмата от популярни творби и участието на звезда от световна класа, каквато безспорно е Калуди Калудов, в залата на театъра не липсваха свободни места. Дали плевенчани са се преситили от култура или вече са в трепетно очакване на празниците и обилните софри, едва ли може да се отговори еднозначно. Но вероятно дори и гостуване на Пласидо Доминго тук вече трудно ще напълни зала, ако, разбира се, входът не е free

#тагове:

НАЙ-НОВИ: