Посрещаме 10 декември с изложби и концерти

08.12.2013 16:31

8.12.praznik

Разнообразни прояви включва афишът на Община Плевен в седмицата, в която отбелязваме 136-годишнината от Плевенската епопея. В утрешния ден Дирекция „Военноисторически музеи” ще направи нашите съграждани съпричастни с подвига на освободителите на Плевен с две изложби. Първата от тях ще бъде експонирана в 10 ч. на оградата на къща-музей „Цар Освободител Александър ІІ” и представя новопостъпили материали по проект „Слава – памет” във фондовете на ВИМ – Плевен. Час по-късно в заключителната зала на Панорамата ще бъде открита и изложбата „Оръжието на Плевенската епопея 1877 г.”. Вечерта от 17 ч. зала „Катя Попова” ще бъде домакин на Празника на възрожденската и патриотична песен.
Началото на тържествения ритуал по повод 136-годишнината от Освобождението на Плевен ще бъде дадено на 10 декември, вторник, от 11 ч. на площад „Възраждане”, а за 12 ч. в ДКТ „Иван Радоев” е предвиден празничен концерт на Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова” с участието на солистите Елена Баръмова и Даниел Дамянов. В програмата ще звучат произведения от Йохан Щраус, Джузепе Верди, Жорж Бизе, Джакомо Пучини и Парашкев Хаджиев.
В четвъртък мероприятията ще продължат с поезия, като на традиционното за това място – ХГ „Дарение Светлин Русев”, от 16.30 ч. рецитал ще изнесе Венета Николова. На следващия ден – 13 декември, петък, от 11 ч. в Актовата зала на Община Плевен ще се проведе церемонията „Спортист на годината”. Ще бъдат връчени плакети и грамоти в категориите „Спортист на годината” до 10-о място, отбор на годината, треньор на годината, най-перспективен млад състезател до 14 г. – до 3 място и до 18 г. – до 3 място.
В събота от 11 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев” коледен концерт ще изнесат учениците от школата по пиано на М. Спасова, а в неделя от 19 ч. ДКТ „Иван Радоев” ще посрещне 57-ото издание на Парада на модата. Проявата е под патронажа на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и с подкрепата на плевенски фирми. Участие в нея ще вземат дизайнери и модни къщи от Плевен, София и Варна – носители на голямата награда „Златната игла”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: