Кметът на Ростов на Дон стана почетен гражданин на Плевен

01.12.2013 8:39

На своето заседание в края на месец ноември, Общинският съвет в Плевен одобри предложението на председателя на местният парламент, на кмета на община Плевен и на общински съветници, за удостояването на Михаил Анатолиевич Чернишов със званието – „Почетен гражданин на Плевен”. Решението за удостояването на кмета на побратимения ни руски град Ростов на Дон с най-високото отличие на Община Плевен бе прието с пълно мнозинство – нещо, което не се случва толкова често в Общинския съвет.

rostov
„Плевен има много градове-партньори от 4 континента. Но особено място сред тях заема град Ростов на Дон. С този град ни свързва десетилетно сътрудничество и приятелство. Първият договор между двата града е подписан още в далечната вече 1963 година и през настоящата 2013г. отбелязваме 50-годишния юбилей на нашето партньорство.”, подчерта в изказването си на сесията един от най-добрите приятели на руския град, бившият председател на местния парламент в Плевен – Георг Спартански. През последните 20 от тях кмет на Ростов на Дон неизменно е Михаил Анатолиевич Чернишов. В трудните и за двете държави последни две десетилетия, когато много връзки се разрушаваха, светът бурно се променяше, дори цели държави се разпадаха, именно кметът на Ростов на Дон бе един от тези, благодарение на които връзките между нашите градове не само не се разрушиха, но бяха запазени и издигнати на ново, по-високо ниво.
С личното съдействие и подкрепа на Михаил Чернишов бяха реализирани множество двустранни проекти в областта на културата, на образованието, на социалната сфера, на икономиката. Михаил Чернишов е изключително позитивна личност, признат и доказан политик, искрено обичащ Плевен и България, отнасящ се с изключително уважение към нашата обща история и култура и всеотдайно работещ за укрепването и развитието на връзките между нашите градове. Това каза още съветник Спартански.

kmeta
Решението на Общинския съвет за удостояването на Михаил Анатолиевич Чернишов със званието – „Почетен гражданин на Плевен”, заедно със златния почетен знак на Плевен, ще му бъде връчено на тържествена церемония. Според наредбата на Общинския съвет, това ще стане или на 10 декември – ден на признателността на гражданите на Плевен към
загиналите за Освобождението на града, или на 15 май – празника на Плевен.

Снимки – архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: