Приеха разпределението на гласове в Асоциацията по ВиК – Плевен

30.11.2013 14:27

30.11.vik

Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Плевен прие процентното съотношение в управата си, информираха от пресцентъра на Областна администрация. То е на база на данни от последното преброяване на населението. Според изискванията на Закона за водите преди заседанието общините са съгласували своите позиции в общинските си съвети и са получили мандат за гласуване.
Прието бе следното разпределение на гласовете в Асоциацията в обособената територия, обслужвана от „ВиК” ЕООД – Плевен. Според законовите изисквания 35% се запазват за държавата. С най-голям дял от общините е община Плевен – 33,31%, следвана от Червен бряг с 7,07%, Долна Митрополия и Левски съответно с по 5,10% и 5,06%, с най-нисък дял са най-малките общини – Искър с 1,75% и Пордим с 1,63%.
В рамките на заседанието на Асоциацията по ВиК експерти на консултанта представиха разработения Регионален генерален план на ВиК системите и съоръженията на обособената територия на „ВиК” ЕООД – Плевен. Консорциум от три български и три външни компании разработват 19 регионални плана за Западна България. Изискванията за плановете са еднакви за цялата страна, независимо от големината на обособената територия. Представеният Регионалния генерален план бе приет от Общото събрание на Асоциацията по ВиК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: