Плевенските младежи обединиха усилия за по-доброто бъдеще на града

23.11.2013 14:36

23.11.forum1

Общо събрание на младежките организации в Плевен се проведе днес в Областна администрация. Основната цел на младите плевенчани бе сливането на всички организации в една, обединена под названието „Младежки форум”, с цел по-мащабно популяризиране на предстоящи инициативи. В срещата взеха участие представители на „Младежка инициативност в българското общество”, Български младежки червен кръст, Съюза на учениците в България, Интеракт клуб – Плевен и Младежкия градски парламент в нашия град, като в зала „Плевен” на Областта имаше възпитаници от почти всички училища в града. Сред официалните гости на срещата бяха зам.-областният управител Мирослав Михайлов и експертът в Отдел „Образование и култура” при Община Плевен, Генади Динков.

23.11.forum2
В рамките на проявата бяха включени и няколко уъркшопа, акцент в които бяха темите за лидерството и младите хора, както и идеите на плевенските младежи за това какво трябва да се случи в родния им град през следващата година.
Митко Башинов, представител на Младежки градски парламент – Плевен, сподели, че една от първите съвместни дейности ще бъде по повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември. Тогава ще бъде организирана кампания, като в центъра на града ще бъдат раздавани информационни материали, предоставени от БЧК. Инициативата ще бъде последвана от коледен базар и благотворителен концерт, а събраните средства от двете мероприятия ще бъдат дарени на домове за деца, лишени от родителска грижа.

23.11.forum3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: