Цигари от знайни и незнайни марки иззе полицията

22.11.2013 12:32

22.11.cigari

На 21 ноември е проведена специализирана операция по линия „акцизни стоки“, информираха от пресцентъра на полицията. Извършена е проверка от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен на 38-годишна и у нея са намерени цигари без акцизен бандерол, както следва: 24 кутии с марка „Palladium blue“, 15 кутии с марката „King Classic“ и една кутия с марка „Victory“ черно.
При последваща проверка в дома на нарушителката в плевенския квартал „Дружба“ са установени още 3 кутии с цигари без бандерол с марка „Eva slims“. Общото количество на намерените акцизни стоки без бандерол е 43 кутии. Те са предадени с протокол за доброволно предаване. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е бързо производство.
Същия ден е проведена специализирана операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол и на територията на 02 РУП на МВР – Плевен. При извършена проверка в района на пазар в града са засечени трима улични търговци от село Буковлък. Нарушителите са 54-годишен, 33-годишна и 55-годишен. От тях са иззети 10 кутии х 200 къса със заготовки за цигари марка „Magnus“, различни пликове с насипен тютюн с тегло 17 килограма. Съставени са актове за нарушения на Наредба № 14 на Общински съвет – Плевен и по ЗМВР.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: