Библиотекари споделиха опит за е-услугите в библиотеките

22.11.2013 8:13

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Плевен стана домакин на регионална среща на библиотекари на тема „Е-услугите в библиотеките – опит за електронно участие в управлението“. Близо 70 библиотекари от целеви библиотеки, включени в Програмата „Глоб@лни библиотеки“, споделиха предоставяните от различните библиотеки електронни услуги на населението. Повечето от тях са били на информационни срещи и семинари, организирани от ОИЦ – Плевен като част от съвместната партньорска програма за предоставяне на актуална информация за Кохезионната политика на Европейския съюз в България.
Иваничка Мусова – експерт „Комуникация и информация“ в ОИЦ – Плевен, представи 13 съвместни информационни проекти, реализирани в партньорство с библиотеки от областта и актуална информация за предстоящия програмен период 2014 – 2020 г.
В състоялата се дискусия библиотекарите отбелязаха, че благодарение на проведените от ОИЦ – Плевен информационни срещи в малките населени места значително се е повишила информираността на хората по отношение на еврофондовете. Също така, те изразиха надежда, че и в бъдеще ще имат възможност да се възползват от услугите на ОИЦ – Плевен и с помощта на експертите ще подсигурят търсената от ползвателите им информация за финансиране със средства от европейските фондове.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: