Спортното на 45 – време за празник и равносметка

20.11.2013 14:01

20.11.sportno

С поредица от мероприятия Спортно училище „Георги Бенковски” – Плевен ще отбележи 45-годишнината от своето създаване, а повече за честванията днес пред медиите сподели ръководството на училището. Началото ще бъде дадено на 25 ноември, понеделник, с организирането на среща с именити спортисти, а на следващия ден тържествено ще бъде открит кът на Георги Бенковски в училището. Проявата ще бъде съпътствана и от обявяване на резултатите от два конкурса – за изработване на рисунка на тема „Моят любим спорт”, както и за презентация на съответни видове спорт. В същия ден ще бъде отбелязана и тригодишнината на клуб „Литеарт”.
В сряда в Спортното училище ще бъде отслужен водосвет, след който ще се проведе тържествен педагогически съвет с бивши и настоящи учители и треньори. Там ще бъде официално представен и юбилейният вестник на СУ „Георги Бенковски”. Кулминацията на празниците ще бъде в четвъртък, когато е тържественият концерт в ДКТ „Иван Радоев”. Във фоайето ще бъде подреден кът на Спортното училище, като всеки от гостите ще може да впише своите впечатления в специална книга. Гост на тържеството ще бъде проф. Андрей Пантев, който ще изнесе лекция на тема „Личността на Георги Бенковски”.
Директорът на училището, Петър Георгиев, с гордост сподели, че за тези 45 години школото има над 3100 призьори и шампиони от държавни първенства, като те са били участници и в националните отбори на България. Европейските шампиони са 31, 29 – световните и двама олимпийските. „Училището е започнало с четири дисциплини, а сега развиваме 11 вида спорт. В момента имаме 373-ма ученици, разпределени в 16 паралелки под ръководството на 25 спортни специалисти и 29 учители по хуманитарни предмети”, посочи още директорът на Спортното.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: