Три фирми ще се грижат за зимното поддържане и снегопочистване

19.11.2013 9:02

Инжстрой ЕООД, Чистота ООД и „А.С.А. България” ЕООД са трите фирми, които и тази година ще бъдат ангажирани със зимното поддържане и снегопочистване на територията на Община Плевен. След спечелени обществени поръчки, по договор, изпълнителите ще извършват основно снегопочистване и опесъчаване по уличните и пътни платна, като същевременно ще се чистят и спирките на обществения транспорт. Само по маршрутите на обществения транспорт и главните улици ще се използва и индустриална сол. Пари за по-качествени препарати, се оказа, че няма.

glava4
„Инжстрой” ЕООД ще поддържа територията на ЖК Сторгозия, централна градска част, ЖК Мара Денчева, ЖК Кайлъка и ІХ квартал. Уличната мрежа е с дължина над 100 км., като за тротоарите ще се ползват роторни снегорини. „Инжстрой” ЕООД ще поддържа и общинската пътна мрежа към селата Николаево, Ралево, Ласкар, Бохот, Радишево, Пелишат, Беглеж, Тученица, която е с дължина над 75 км.
„Чистота” ООД ще поддържа територията северно от бул. „Хр. Ботев” и ЖК Дружба. Изпълнителят ще поддържа улична мрежа с дължина над 24 км. и 33 бр. спирки, като за тротоарите ще се ползват роторни снегорини. „А.С.А. България” ЕООД гр. ще поддържа територията в промишлената зона. Уличната мрежа с дължина над 15 км. и 65 бр. спирки, като за тротоарите ще се ползват роторни снегорини.
В момента тече повторна процедура по ЗОП за избор на изпълнител, като в срок до края на месеца ще има избран изпълнител, който да поддържа общинската пътна мрежа към селата Къшин, Брестовец, Търнене, Къртожабене, Опанец, Върбица, Буковлък, Гривица, Ясен и др.
Сформиран е и общински кризисен щаб, който да реагира на сигнали на граждани и организации, както и при кризисни ситуации.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: