Дни на таланта и приятелството в Дом „Детелина”

18.11.2013 8:30

deza

В плевенския Дом за деца, лишени от родителска грижа – „ Детелина”, разкриването на дарбата и таланта на детето е кауза. Години наред екипът от педагози и социални работници системно работи, използвайки разнообразни и насочени към ранната възраст на децата методи за социализирането им чрез изкуството и спорта. Ползотворно е обучението на част от децата, според г-жа Наталия Недкова – Директор на Дом „ Детелина”, в подготвителните групи и началните класове на близките 4-то ОДЗ „1 юни”, 5-то ОДЗ „Гергана”, ОУ „Петър Берон” и СОУ „П. Яворов”. Общуването на деца с различен социален статус укрепват приятелството , възпитават чувството за толерантност, увереността в собствените възможности. Това е един от мотивите за ПРАЗНИЧНИ ДНИ НА ТАЛАНТА И ПРИЯТЕЛСТВОТО от 19 до 21 ноември 2013 в Дом „ Детелина”.
На 19 ноември /вторник / от 15 часа чаровните палавници ще се включат в МОДНО РЕВЮ. В ателиетата „ БОН АПЕТИ” и „СРЪЧНИ РЪЦЕ” ще покажат умения в области, които затрудняват не рядко и възрастните. Празничният ден ще завърши с изложба „ИСКАМ, МОГА, ПРАВЯ”. Валя Янчева, Димитринка Станкулова, Светла Илиева, Искра Росманова, Борислава Хаджиева, Вяра Николицова, Десислава Ванкова, Валерия Бъчева, Ганка Йорданова, Петя Тодорова и М. Бенова насочват и подпомагат децата за развихряне на въображението им и реализацията на дейностите от празничните есенни дни в „ Детелина”.
На 21 ноември / четвъртък / от 10.30 ч. в спортните игри „ ЗДРАВ ДУХ В ЗДРАВО ТЯЛО” ще се включат деца и от подготвителните групи на ОУ „ Петър Берон” и СОУ „П. Яворов”. „ТЕАТЪР У ДОМА” ще принесе домакини и гости в света на приказките .
И като на всеки празник Дом „Детелина”очаква и много гости.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: