Доброволчеството ще бъде отделна глава в новия Закон за младежта

13.11.2013 20:31

Днес заместник-министърът на младежта и спорта Мая Тодорова бе в Плевен, за да презентира на среща с представители на младежки и спортни организации политиката на правителството в сферата на младежките дейности. Пред журналисти тя коментира, че новият проект за Закон за младежта, вече е готов и ще влезе за разглеждане и одобряване в Народното събрание.

zammin
В него вече се дефинира младежката инфраструктура и се обяснява, какви трябва да са ангажиментите на общините към младите хора, както и политиката на държавата към тях. Добавена е и отделна глава за доброволчеството.
По отношение на националните младежки организации зам-министър Тодорова обясни, че в такова национално представителство трябва да членуват най-малко 30 организации. Към момента в страната имало само една национална организация, която отговаря на тези критерии и това е Националният младежки форум. Същият по наша справка е регистриран в София.
На снимката: общинският председател на БСП Цветко Цветков, зам-министър Мая Тодорова и областният управител Илиян Йончев

#тагове:

НАЙ-НОВИ: