Четири плевенчанки с награди от тазгодишния Национален конкурс за учители-творци

09.11.2013 21:10

9.11.uchiteli

За пета поредна година издателска къща „Анубис” и издателство „Булвест 2000” организираха Националния конкурс за учители-творци. Церемонията по награждаването се състоя преди броени дни в Стара Загора, като на нея присъстваха над сто учители и директори, отличени в конкурса. Всички те получиха грамоти и авторски бройки на сборника „Многоточие за бъдеще”, съдържащ творбите на избраните от журито автори, а трима от тях бяха отличени със специални награди в категориите поезия, разказ, есе.
В петото юбилейно издание на авторитетния конкурс сред отличените бяха и четирима учители от Плевен, чийто творби намериха място в сборника „Многоточие за бъдеще”. Това са Албена Атанасова от НУ „Отец Паисий”, Валя Винчева и Нина Чилянска от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров” и Венета Кирова от ЦДГ №6 „Чучулига“.
Според регламента, в конкурса могат да участват със свои произведения – стихотворения, разкази, есета, действащи учители и директори от цялата страна. Всеки има право да изпрати до три свои произведения, като за участие не се допускат творби, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.

Текст: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: