В Телиш са готови на всичко, за да не допуснат настаняването на бежанци

07.11.2013 18:41

7.11.telish

Отворено писмо до властимащите, медиите и всички граждани на страната публикуваха протестиращите жители на Телиш в блога, създаден във връзка с тяхната категорична позиция, че не желаят бежанци да бъдат настанени в селото. Платформата носи названието „Гласът на народа”, а в писмото си там телишчани припомнят, че недоволството им е породено от пълното информационно затъмнение по подготовката за изграждане на бежански лагер на територията на бившето ракетно поделение в Телиш и категоричното противопоставяне на населението за изграждането на такъв лагер.
„Журналистите ни питат: „На война ли сте? Какви са тези протести? Вие не сте ли хора? Нямате ли хуманно отношение към страдащите, към търсещите подслон и закрила? Ами ако на вас ви се случи?“. Да, хора сме! Да, съчувстваме! Да не дава Господ да сме на мястото на тези наистина страдащи хора! Нашият мирен протест не е насочен срещу тях. Той е срещу управляващите, които не счетоха за нужно да ни уведомят и подготвят за тази голяма промяна в нашия живот”, категорични са протестиращите. И питат управляващите „Кой разреши да се извършват тези подготвителни, а не проучвателни действия без да е взето окончателно решение за създаването на такъв лагер? Нали вие ковете законите – защо не ги спазвате? Докога ще лъжете гражданите на Република България?”.
Жителите на Телиш категорично заявяват, че не вярват държавата да успее да осигури спокойствието им при наличието на бежански лагер, като са решени на всичко, за да не бъде допуснато в тяхното село да бъде изграден такъв.
Също така, стана ясно, че пътят, свързващ селото с бившето военно поделение, вече се охранява от жива охрана денонощно. Мобилизацията е пълна, като остава готовността за блокада на жп линията София – Русе в неделя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: