Екшънът с френските парашутисти отново се разиграва в Коиловци!

25.10.2013 14:00

25.10.koilovci

Година след случката с френските парашутисти, кацнали в землището на Коиловци и вероятно още съжаляващи за това, жителите на селото са измислили интересен начин да се върнат към събитията, случили се в нощта на 15 срещу 16 октомври 2012 г. В официалната Фейсбук група на Коиловци бе публикувана информация, че в програмата за сбора на селото на 9 ноември ще бъде включена и възстановка на сблъсъка между командосите и местните жители. Тя ще бъде озаглавена „Борбените от Коиловци”, ще се развие в четири действия, като в нея ще бъде включена музика от сериала „Ало, ало!” и песните „Боят настана” и „Българи, юнаци!”.

25.10.koilovci1
За реализацията на възстановката коиловчани набират участници-доброволци. За ролите се търсят трима човека, които ще изиграят смелите жители на селото, петима командоси, шофьор на линейка, лекарка, полицейски началник, прокурор, репортери и още петима човека за допълващи роли. Желаещите могат да заявят участие на имейл [email protected] или директно във Фейсбук групата. Първата сбирка с „актьорите” ще се проведе утре от 13 ч. на площада в селото.
Броени часове след публикуването на обявата един от организаторите на възстановката – Людмил Софрониев, информира, че вече има четирима актьори. „Командосът, който казва „Туризмо, туризмо”, е намерен. Търси се актьорът, който казва: „Късно е, либе, за китка”, споделя той във Фейсбук групата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: