Иззеха над 500 килограма насипен тютюн за няколко дни. Пак Буковлък!

14.10.2013 11:41

На 13 октомври за времето от 10 часа до 17 часа е проведена полицейска акция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на 02 РУП – Плевен. При извършената проверка в района на пазар от 29-годишна от село Буковлък, са иззети 5 кутии с цигари без акцизен бандерол, с марка „Corsair“ и 5 кутии с цигари без акцизен бандерол от марка „Turquoise“. От 25-годишна нейна съселянка, са конфискувани 4 прозрачни плика с размери 25/15 см, съдържащи насипен тютюн с общо тегло около 1 кг. Съставени са 2 акта за административни нарушения по Наредба № 14 на община Плевен.

banderol
Плевенските полицаи конфискуваха при поредните си акции за противодействие на търговията и разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на Второ РУП – Плевен и село Буковлък 224,590 килограма с контрабанден тютюн. На 11 октомври в операциите са взели участие служители на охранителна полиция при 02 РУП – Плевен, 01 РУП – Плевен, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и служители на Митническо бюро – Плевен. При извършените проверки в района на пазар в града са засечени деветима улични пласьори. Те са плевенското село Буковлък и са на възраст от 20 години до 58 години. От тях са иззети 166 кутии със заготовки за цигари, празни с по 200 отделни къса във всяка от тях, 14 кутии с цигари без акцизен бандерол от марките „Паладиум“ и „Дива“, както и килограми насипен тютюн, разпределен в политиленови пликове. В затревена площ са намерени 2 политиленови чувала с насипен тютюн. Общото тегло на нередовната стока е 44,590 кг. За нарушенията са съставени 4 акта за административни нарушения по Наредба № 14 на община Плевен и 5 акта за нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове. Част от насипния тютюн е прибран от бюро Митници, а другата част – е на съхранение във 02-РУП Плевен.

tutun
Плевенските полицаи са щурмували и жилището на 47-годишен в село Буковлък. Мъжът е предал на проверяващите с протокол за доброволно предаване 18 чували с тегло 180 килограма с насипен тютюн. По случая е образувана проверка. За престъпление по чл. 234, ал.1 от НК работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: