Книга за любовта представи поетесата Албена Декова – Атанасова

11.10.2013 13:06

Albena

“Душа без къща” е новата книга на поетесата Албена Декова – Атанасова. Тя бе представена вчера в ХГ „Дарение Светлин Русев”, като събитието организираха Община Плевен и Дружеството на писателите в нашия град. В проявата участваха актьорът, поет и директор на драматично-куклен театър “Иван Радоев” Илко Иларионов и поетът Осман Мустафов. Също така, в програмата бяха включени изпълнения на Клуб по спортни танци “Дъга” с треньор Жени Василева.

Albena1
Когато пишех втората си книга, непрекъснато ми задаваха въпроса “Ще има ли в нея любовни стихотворения?”, а аз отговарях, че нещата не вървят в тази посока, а по-скоро стиховете са философски. Като завърших стихосбирката, обаче, се оказа, че всъщност това е една книга за любовта”, сподели със своите приятели и почитатели поетесата.
“Една апология на проникновението, един задълбочен психологически анализ на човешката същност с всичките нейни проявления, един синтез на човешката душа – родена сама и сама понесла кръста към своята Голгота. Със силни мисловни внушения, с богата образност, с безпределно откровение авторката ни въвежда в своя свят”, пише в предговора към книгата поетесата Валентина Атанасова. Нищо не е чуждо на човека и поетесата много ясно е усетила и преосмислила това, за да може да стигне до своите дълбоки житейски прозрения – за смисъла на живота, за доброто и злото, за любовта и смъртта, пише още тя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: