Областният управител на международен форум в Милано

10.10.2013 9:22

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев и неговият заместник Мирослав Михайлов ще участват в заседание на направляващия комитет по проект „Градско- селски партньорства в метрополните зони / URMA /, който ще се поведе в италианския град Милано, област Ломбардия. Работната им програма предвижда още среща с партньорите и семинар.

arhe
Проектът URMA стартира през януари 2012 г. Той се финансира по Оперативна програма за междурегионално сътрудничество INTERREG ІV С. В проекта участват девет партньори от шест държави членки на ЕС – България, Германия, Испания, Италия, Холандия и Полша. Целта му е да се използват схемите за градско и селско сътрудничество, разработени и тествани в предишен проект на Германското Федерално министерство, и в други региони- партньори. Интересът към URMA е голям, тъй като намаляването на регионалните различия и същевременно повишаването на конкурентноспособността на районите са предизвикателство за всички региони в Европа.
По време на посещението си екипът на Областна администрация – Плевен ще се запознае с вече изпълнени, както и с реализиращи се в момента успешни проекти – примери за градско-селско партньорство, ще се коментират ползите от него, ще бъдат обсъдени възможностите за обмяна на опит и знание, за да се реализират такива партньорства и в нашите региони.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: