Възрастна жена олекна със седем бона

10.10.2013 12:00

alo1

На 9 октомври в Първо РУП-Плевен е получен сигнал от 84-годишна плевенчанка, затова, че преди дни на домашния си телефон е получила обаждане от непознат. Мъжът се е представил за зет и от Германия, като и заявил, че е необходимо да бъде предадена всичката и налична парична сума на сигурен човек, който ще отиде по-късно с име Димитър Чакмаков и ще и предаде пратка с валута. На 7 октомври на три пъти от 10 часа до 21 часа възрастната е предала общо сумата от 7100 лева на непознат. Уведомен е прокурор за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай. Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.
Криминалистите съветват при всяко съмнително обаждане да се свържете с близките си. Бъдете предпазливи при контакт с непознати. Никога не предоставяйте лични данни. Телефонните измамници са много изобретателни, с тренирани психологически умения, които по време на телефонния разговор се ориентират за възрастта на набелязаните жертви и се възползват от първоначалния шок от споделената им информация, за да ги манипулират.
Не се доверявайте и не давайте пари на непознати хора! В никакъв случай не предприемайте действия без да се свържете с близките си!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: